AFYONKARAHİSAR / MERKEZ - Şehit Murat Hasırcıoğlu Ortaokulu

Okulumuzda Deprem Tatbikatı Yapıldı.

Ortaokulumuz, Sivil Savunma Haftası etkinlikleri çerçevesinde önemli bir pratik deneyime ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda, öğrencilere deprem anında doğru ve etkili tepkiler verme becerilerini artırmak amacıyla bir tatbikat düzenlendi.

Okulumuzun öğrencileri, deprem sırasında hayati önem taşıyan "Çök, Kapan, Tutun" alışkanlıklarını pratiğe dökmek için bir araya geldi. Deprem tatbikatı, öğrencilere acil durumlar karşısında nasıl davranmaları gerektiği konusunda önemli bilgiler sunmayı amaçladı. Bu bağlamda, öğrenciler, eğitmenler eşliğinde güvenli bir şekilde çömelip, başlarını koruyarak ve gövdelerini kapatıp, bir yere tutunarak bu önemli becerileri pekiştirdiler.

Tatbikatın devamında öğrenciler, okul bahçesinde bir araya gelerek deprem sonrası gerçekleştirilecek diğer önemli bir adım olan toplanma ve organizasyon konusunda uygulamalı bilgi sahibi oldular. Öğrenciler, bir çember oluşturarak, birbirlerine dayanışma ve yardımlaşma ruhunu pekiştirdiler.

Okul yönetimi, öğrencilerin deprem tatbikatına büyük bir katılım gösterdiğini ve bu tür etkinliklerin sivil savunma bilincini artırmada önemli bir rol oynadığını belirtti. Ayrıca, benzer tatbikatların gelecekte düzenlenmesinin ve öğrencilerin acil durumlar karşısında hazır olmalarının önemine vurgu yapıldı.

Bu etkinlik, öğrencilere sadece teorik bilgilerle değil, aynı zamanda pratik deneyimlerle de sivil savunma konusunda bilinç kazandırmayı amaçlayarak, güvenli bir öğrenme ortamının önemini bir kez daha ortaya koydu.

13-10-202313-10-202313-10-202313-10-202313-10-202313-10-2023

Yayın: 13.10.2023 - Güncelleme: 13.10.2023 12:19 - Görüntülenme: 100