T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / MERKEZ - Şehit Murat Hasırcıoğlu Ortaokulu

Misyonumuz, Vizyonumuz


* Okulumuzun Misyonu

Bütün çalışanlarımızın temeli öğrencilerimizdir. Öğrencilerimize birey olarak saygı duyulur. Öğrenci ve öğretmenarasındaki sevgi-saygı bağının gün geçtikçe geliştirilmesi, herkesin ortak hedefleri arasındadır. "Biz" duygusunun hâkimolduğuortamveanlayışıngereğineinanırız.Öğrencilerinöğrenmeyiöğrenmesiilkönceliktir.Türkçeningüzelkonuşulması ve yazılması ortak değerimizdir. Okul-veli iş birliği sağlanarak, öğrencinin okulda kazandığı davranışlarınhayata geçirilebilmeleri için çalışılır. Öğrencilerimizi Atatürk'ün çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmayı hedeflediğiTürkiye idealine ulaşmayı amaç edinen; demokratik, laik, sosyal, bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temeldeğerlerine ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanmış bireyler olarak yetiştirmeyi temel bir ilke sayarız. Okulumuzun,başarılarındansözedilenokulolması ortakbeklentimizdir.

 

*   OkulumuzunVizyonu

Öğrencilerimizi;Türktoplumunundeğerlerini,ahlakınıönemseyen,ortaöğretimsınavlarındabaşarılıolan,yeteneklerine göre meslekî eğitime yönelen, görevini yapan ve sorumluluk yüklenebilen, kendilerine güvenen, çağdaşteknolojileri etkili biçimde kullanabilen, bilimsel düşünme, çalışma ve araştırma alışkanlığı kazanmış, bedensel ve ruhsalbakımdangelişmiş, mensubiyetvemesuliyetsahibi insanlarolarakyetiştirmekhedefimizdir.

 

      *   OkulumuzunAmacı

TürkiyeCumhuriyetiAnayasası gereği,MilliEğitimBakanlığınınİlköğretimKurumlarıYönetmeliğiçerçevesindeokulumuzdaeğitimalmasıgerekentümöğrencilerineniyikoşullardaeğitimalmahakkındanfaydalanmasını sağlamak, ders başarısının yanında iyi birer vatandaş olmaları için gerekli çalışmaları yapmak, sağlıklı vegüvenlibirortamdaeğitimlerinivermekve bir üsteğitimkademesinehazırlamaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.10.2021 - Güncelleme: 08.10.2021 12:43 - Görüntülenme: 400
  Beğen | 0  kişi beğendi